Duurzaamheid

Certificeringen

Veilig, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfsvoering. Een veilige en milieubewuste realisatie of uitvoering van werkzaamheden is voor OFS van groot belang waarbij we streven naar een zo hoog mogelijk kwalitatief eindresultaat.

OFS is gecertificeerd voor VCA** (veiligheid), en de CO2-prestatieladder niveau 5.
De actuele certificaten kunt u hieronder downloaden:

Zo groen als OFS

Door de aard van onze werkzaamheden, hebben de keuzes die wij maken verstrekkende gevolgen voor het milieu. We laten objecten produceren, hebben een uitgebreid wagenpark en verrichten schoonmaakwerkzaamheden. Omdat wij ons bewust zijn van onze impact en hierbij onze verantwoordelijkheid willen nemen, hebben wij een streng duurzaamheidsbeleid opgezet.

Het is steeds belangrijker om verantwoord met het milieu om te gaan. Niet alleen klanten vragen meer op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook leveranciers en medewerkers verlangen dit van elkaar. Wij doen graag mee met deze ontwikkelingen, door ons eigen beleid en onze samenwerkingspartners hierop te selecteren.

Osmosewater

Bij de schoonmaakwerkzaamheden wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke middelen zoals osmosewater. Osmosewater, ook wel gedemineraliseerd water, heeft een uniek zuiveringsproces ondergaan. Standaard leidingwater bevat veel mineralen, zouten, kalk en zware metalen. Door het omgekeerde osmoseproces worden al deze bestanddelen tot 98 procent uit het leidingwater gefilterd. Tevens worden voor 100 procent alle bacteriën en virussen uit het water gefilterd. Hierdoor ontstaat water in bijna pure vorm.

Het unieke aan deze methode van wassen is dat het vuil wordt opgenomen door het water en met
het water van het oppervlak afspoelt. Omdat het water geen kalk en andere bestanddelen bevat, droogt het oppervlak streeploos en vlekvrij op. Osmosewater bevat geen schoonmaakmiddelen, waardoor afspoelen van de abri niet nodig is. Dit bespaart waterverbruik. Deze methode maakt gebruik van zeep en chemicaliën overbodig en maakt het wassen 100 procent milieuvriendelijk!

Osmosewater heeft een aantal unieke eigenschappen:

  • Droogt streeploos en vlekvrij op;
  • Heeft een wassend vermogen;
  • Het vuil wordt opgenomen door het water en met het water van het oppervlak afgespoeld;
  • Gebruik van zeep en chemicaliën is overbodig, waardoor het wassen niet belastend voor het milieu is;
  • 100 procent milieu vriendelijk.

OFS beheert zelf haar waterfiltersysteem en kan u te allen tijde de best mogelijke waterkwaliteit bieden. Ook kunt u water bij ons kopen.

Osmosewater kopen?

vcaWij zijn sinds 2011 gecertificeerd voor VCA ** en BTR voor werken in risicogebieden van de railinfrastructuur.