Single Blog Title

This is a single blog caption

ANWB geeft weer licht!

De ANWB bewegwijzeringsborden in Nieuwegein en Doetinchem staan er weer stralend bij dankzij een samenwerkingsverband tussen Koningslicht en OFS. “De pilotprojecten op de Graaf Florisweg in Nieuwegein en de Europaweg in Doetinchem zijn super verlopen. We hebben de huidige TL-verlichting vervangen door een LED TL in een huls. De moeilijkheid is niet het vervangen van de lampen, maar om dit op een veilige manier te doen. En zoals onze certificaten laten zien, is OFS daar helemaal op ingericht!”

Schuin in de bak
Van de 60.000 ANWB bewegwijzeringsborden in Nederland gaat OFS de lampen vervangen zodra Koningslicht deze heeft verkocht aan de gemeente, provincie, wegbeheerder of andere eigenaren van deze borden. “De huidige lamp zit met een kunststofklem bevestigt en deze wordt poreus in de loop der jaren. Hierdoor breekt de klem af en komt de lamp schuin in de bak te hangen. Aangezien we dit nu gaan herstellen, vervangen we deze TL gelijk voor een LED TL. Deze bevestigen we met RVS bevestigingsmaterialen. Op deze manier blijft de bak juist uitgelicht!” aldus de projectleider Ervin van der Mark.

CROW 96b
“We zien een grote vraag en daar zijn we dan ook op voorbereid”, zegt Ervin. “Natuurlijk worden de nieuwe borden nu af fabriek met deze LED TL geleverd, maar er zijn nog heel veel borden die vervangen moeten worden. De masten waar we deze borden aan hangen, staan meestal op drukke verkeerspunten, midden op rotondes of kruisingen. In de afgelopen maand hebben we de gehele procedure om dit werk veilig te doen intern nog eens langs de maten van de CROW 96b gelegd en zo nodig de puntjes op de i gezet. Samen met al onze VCA opgeleide collega’s kunnen we ons richten op een duurzame continuïteit in de samenwerking met Koningslicht.”