Single Blog Title

This is a single blog caption

Een snel schadeherstel in 2015 gewenst!

“Nou, zo snel we na deze jaarwisseling alle schades aan de ruiten hebben hersteld, wens ik heel 2015 toe!” Ferron Maassen van OFS vertelt dit met nog maar net de laatste oliebol achter de kiezen te hebben. “In vergelijk met vorig jaar verwachten we dit jaar de helft van de tijd nodig te hebben om alle ruiten gerepareerd te hebben. Dat is nog eens: Gelukkig Nieuwjaar!”

Topsnelheid
OFS heeft meer dan 10.000 objecten in beheer en waarbij zo’n 1.500 ruiten per jaar vervangen worden. OFS heeft de afgelopen periode diverse optimalisaties doorgevoerd en werkt steeds gestroomlijnder met schademeldingen, en dat is ook noodzakelijk: “De afdeling planning van schadeherstel bestaat uit twee medewerkers die erg bedreven zijn in het maken van een strakke planning. En omdat de collega’s van OFS die fysiek voor het schadeherstel zorgen zo flexibel zijn, werken we op topsnelheid.”

Aanpakken  
OFS kijkt goed naar de voorrang van het schadeherstel. Gedurende het jaar herstelt OFS alle schades binnen 24-72 uur na melding, afhankelijk van de contractuele afspraken. Ferron legt verder uit: “Na de jaarwisseling ligt de prioriteit van het schadeherstel bij het vervangen van gebroken vitrineruiten in abri’s. We zorgen ervoor dat het glas zo snel mogelijk geruimd wordt zodat het weer veilig is voor de reizigers.” OFS merkt nog steeds een piek in de vernielingen aan OV-meubilair rond Oud & Nieuw: “Dit jaar hebben we wel minder schademeldingen ontvangen dan voorgaande jaren. Dat is vast omdat de jeugd na zes uur ’s avonds veel meer bezig is met hun mobieltje en met alle sociale media dan met vuurwerk, “ lacht Ferron.

Sterk koppel
Bij OFS werkt de technische buitendienst in koppels die de hele dag op de weg zitten met hun werkboek met te herstellen schades en een bus vol ruiten. “Zo kwamen mijn collega’s van de buitendienst, terwijl ze op weg waren naar een andere schademelding in Eindhoven, toevallig langs een kapotte abri die nog niet gemeld was,” vertelt Ferron verder. “Omdat ze extra ruiten in de service wagen hadden, kon ook deze schade direct opgeknapt worden. Kijk, daar is OFS nou sterk in!”